Sunday, 15 April 2012

Hari bahagia :)

Assalamualaikum , hye , helloo pembaca semua . sihat ? ok ? bnyk dugaan ? biasa la kan nama lg kehidupan . saya d sini nk mengulas sedikit sebanyak  pasal HARI BAHAGIA yang akan tiba tk lama lg , Oh god so excited mehh , first, mmg sy tk sabar gileerr untuk tempuh hari bahagia pada 3.6.2012 nti , yess akhirnye kan , slame kenal , cukup sabar nga orng2 yang slalu bt crita , hina sy , or bla bla bla ..  kehkehkeh , mmg banyak sngt dugaan dalam alam percintaan ni . mcm2 ok ! sy bersabar dan trus bersabar , akhirnye sy dpt buktikan yang dia akan mengahwini sy .. ALHADULLILLAH :)

Persiapan kawin ? 90% siap , lambat lg kan tp dah 90% siapp , tk nak la nti last mnt terhengeh2 nk buat .. hehehe .. kite orng beli semua brg2 murah je , untuk pakai , untuk kegunaa . kalau beli tk nk guna bt ape kan ? baik tk yah bt hantaran kawin .. hehe . Pelamin ? Pelamin kiteorng ala2 taman g 2 la , tp tk sure sngt .. kiteorng duduk atas buaian . hehehe .. insyallah cantikk ..  Baju ? ok baju lak sy pakai dua psng je , mls nk salin bnyak2 , cukup dua je la . bnyk2 nati tk sempat nk jumpa kwn2 , fmly .. warna bju biarlah rahsiaaa .. hehehe ..

Fuuhh , sggh penat kan bila nk kawin ni ,. tngok happy jer orng nk kawin .. bila dah alami sendiri rasa mcm penat sngt , nk ready smua brg .. bnyk bnda nk kene pk .. Tapi alhamdullillah stakat ni dah bnyk yang kurng menyerabutkan kepala hotak aku ni . kehkehkeh .. Harap2 semua nye berjalan ngan lancar , Amin . :)

Tuesday, 7 February 2012

incik kucar bojen dah dapat kerja :D

hye olss ! sbena nye cite ni dah lame p ase nak update jerp , lantak sy la kan blog saya , tak suka tak yah baca ok .. berbalik pada tajuk yee , haa incik kucar bojen sy dh dpt keje dah . kerja sbgai POLIS BANTUAN .. saya bersyukur sngt2 pada NYA .. Msti korang pk polis bantuan ni ntah ape2 kan ?  ! So what ? asal kan keje halal , tk kisah , yang penting semuanye halal .. kehkehkeh .. 6.2.2012 bru mula keje , orentasi 3 ari .. dia bz sngt skang .. tk der ms ngan sy .. sob3x ... takpe la demi kerjaya dia gak .. dah bersyukur dah dia dpt keje , skang harus bersabar je ann ? hehehe .. sabar la untuk kebahagiaan sy gak , nk kawin ,lps kawin nk bby , haha .. ape2 pom harap dia berjaya dlm hidup  demi kebahagiaan kami .. amin ..


أَمِِيْن يَا رَبَّ العَالَمِين

Monday, 6 February 2012

IMISSYOU (˘̩̩̩╭╮˘̩̩̩)

I miss you so badly b .. balliikk laa , yunk rindu b sngt2 .. Tiap2 ari tngok gmbr b , tiap kali tngok tiap kali tu la mngalir i mata rindu .. yunk raso kito jauhh sngt (˘̩̩̩╭╮˘̩̩̩) .. billoo kito bleh jupo ? lama nyeee ! hanya tuhan je thu prasaan yunkk . omg , i really miss him .. 


Sungguh rindu hati ini kepada si dia , si dia yang jauh d mata dekat dhati .. meninggal kan saya dengan sb kerja .. hmm , ia sngt perit bila jauh d mata .. ya ALLAH , hanya engkau saja yang thu perasaan aku ms kini .. terpaksa menahan i mata yang ingin mengalir d pp .. :'(

Saturday, 21 January 2012

Bola ......

 

ayuhhh, gelekkk yuuukkk !! :)

kehkehkeh , smalam kluar p tngok bola , kelantan lwn kedah kan3 .. hehehe .. kedah main mmg jht sngt , gileerr , sesuka hti je pijak orng , sekat kaki orng , tu la , hasil nye kalau main jht , kan dah dpt hasil nye 3-0 doee ! part yang paling suka skali antwi n matyoo gelek2 punggong ,, hahhh ambik kooo ikhlas dri diorng bg dangdut skalii kat padang .. kehkeh .. best giler bola smalam , layan bola lg , on9 lg .. hehe . tp ape2 pom best ..


antwi ! hitam2 pom , ganas weeyy , jangn pandang sbelah mate . ;)

Friday, 20 January 2012

Pelik (?)

halluu u olls ! kehkehkeh , nk tahu crite tk ? crita ni dah lama dah , tp sb boring nak tulis2 kat sini .. 


crita satu : Ade satu malam tu bf sy g cc , bukak fb la katanye , tngoh syok2 duk tngok2 gmbr kiteorng , tiba2 dtg pak cik tua ckp " cuba bukak balik gmbr kiteorng yg dia trlepas pndng td " bf sy pom buka la , pastu si pak cik ni ckp " muka same , n tk yah nak risau , walau mcm mane skali pom korang akan ke jinjang pelamin , tk yah nak risau sngt , dri muka mata korang aku dah nampak korang akan  bersatu " bf sy trgamam ngan kata2 pakcik tu , pak cik tu pom trus berlalu .. 


crita ke-dua : satu hari tuh , sy dan bf sy pegi jln2 nga moto area r.p , lps pusing2 , penat n trasa nak mkn kuih sdp pakcik kat sberang jln dri kedai sy , kiteorng pom jalan kaki pegi , siap2 beli kuih tuh , kiteorng trus pusing la badan nk berlalu pergikan , beli pom dah kan , bt pe lg kat situ , hehehe , tiba2 pakcik jual kuih tu pggl , "dik2" aku berpaling la pada dia , ingt kn baki tk cukup ker ape , tiba2 dia ckp " adik , untuk kita idop sorang mmg happy , n untuk kita hidup berdua mmg susah , tp dlm susah tu kita akan jumpa satu kebahagian , susah tu untuk jalani hari2 kita dengan tanggungjawab sebagai seorng isteri " aku terkejut , aik kenapa pakcik ni tba2 cakap mcm tu , last ayat dia " naik pelamin jemputla pak cik , " aku pom jwb " insyaallah pak cik " kiteorng pom berlalu pergi .. 


hhaa , PELIK kan pakcik dua orng nie , nape ntah tiba2 bagitahu tntng soal alam perkahwinan . mybe si dia jodoh sy , insyaallah , amin ya robbalalamin :D .. 





Tuesday, 10 January 2012

hargai diri ini :'(

HAanya satu je aku pinta , pllz hargai aku , perlu ker komen bnda2 yang tk menasabah ? d sbkan aku post something kt wall dia , dia nk komplain mcm2 ! grrr ! aku punye hati dan perasaan , aku wanita biasa . tk berat pon permintaan aku , hanya hargai diri aku bila masih ada . aku tk kuat , aku lemah .. mcm tk thu aku mcm mne .. tkpe la , aku ikhlas tlong dia . aku pasrah . if dia dah boring nga hbngn ni , mybe is over . aku ok .. thanks for everything .. gud luck n bye . :(

Monday, 9 January 2012

for u syg :)

suurrpprriissee party for my little sis . ari ni g skolah dia bt hal , tk nk ddk , nangis tk nak bg mama tnggl .. haha .. punye la lame duk tggu dia balik , bila sampai je umah , saya trus nyanyi lgu befday , tiba2 muka dia lain , dia pon tnya . " aik , befday ain ke ? " haha , lupa rupanye .. dio pon ckp , " ain rasa nak mkn kek angry birds aje " mcm thu2 kiteorng nk bt surprise kek angr bird kat dia . nangis2 nak kek .. so aku siap2 kluar ngan adik aku n trus pegi kedai kek , tempah kek angry bird untuk dia .... balik2 tngok dia tk der kat umah , bt semua persiapan , dio balik , n then kiteorng nyanyi lagi befday , dia tergamam , i mata simpan dlm mata , nampak i mata kat mata , hahaha .. lps tu dia ckp " trharu ain dngn kejutan ni " wooww , ckp luar doe. hahah , biasa la dia terpengaruh ngan karton dia .. hehehe .. saja jer bt surprise sb nk tngok dia suka , n nk dia rjin pegi skolah ... ari ni kiteorng bleh tngok dia ketawa , happy sngt .. hehe .. we all love u ain maisarah :)